Yhteistyökumppanit

Formula SAE (FSAE), Isossa- Britaniassa Formula Student, on jatkuva kilpa-auton suunnittelukilpailu. Sääntöjen puitteissa järjestetään vuosittain useita arviointikilpailuja USA:ssa ja Euroopassa, joihin osallistuu yli 300 yliopistoa ympäri maailmaa. FSAE:n on alkujaan aikaansaanut autoteollisuus työpaikkojen markkinointia ja huippuosaajien rekrytointia varten. Onnistuneen formaatin ansiosta FSAE:n suosio lisääntyy jatkuvasti ja kilpailusta ovat kiinnostuneet muutkin kuin autoalan suunnitteluyritykset. Formula SAE:n virallinen kotisivu.

Tiimin tarkoitus on huippusuunnittelun ja käytännön osaamisen kehittäminen TKK:lla, yhdistää alojen osaamista ja tuoda esille suomalaista osaamista maailmalla. Projektia aloitettiin loppusyksyllä 2007.

Pitkäaikaisen korkeatasoisen toiminnan sekä tutkimusprojektien aikaansaaminen edellyttävät sopivien yhteistyökumppaneiden löytäminen. Tiimi on tiiviissä yhteistyössä Suomessa toimivien yritysmaailman edelläkävijöiden kanssa.

Tiimissä on noin 20 henkilöä, joista noin puolet vaihtuu vuosittain. Suunnitteluun osallistuu peruskurssien harjoitustöiden kautta useita satoja opiskelijoita.

FSAE projektin toiminnalle on elintärkeää luoda hyvät tiedotuskanavat Suomeen. Tämä toteutetaan mahdollisimman tehokkaasti toimivilla nettisivuilla, lehtijutuilla, tv-ohjelmiin osallistumisella sekä radiohaastatteluilla. Projekti dokumentoidaan yhteistyössä tuotantoyhtiön kanssa, josta on tiimissä mukana kolme henkilöä. Soveltuvia osia dokumentoinnista tullaan käyttämään markkinointi- ja tiedoitustarkoituksia varten. YLE:n TV2 puskuri-ohjelmaan on jo alustavasti sovittu tiedoitusinserteistä ja syventävistä jutuista auton testaamisesta ja itse kilpailuista. TV-dokumentin tekemistä harkitaan.

Opiskelijoille sunnattuja suunnittelukilpailuja on monia. Formula SAE formaatin valttina ovat huima suosio, toimivuus, näkyvyys, kilpailun korkeatasoisuus ja kansainvälisyys. Kehitteillä on myös Formula SAE Hybrid kilpailu johon toimintaa voi laajentaa tulevaisuudessa.


Yhteistyössä